Здравствуйте, Инна!
А Вы где-нибудь выкладывали листочек The Grand Staff, на котором Агнешка закрашивает нотки красным и синим маркерами? Можете поделиться?
Здравствуйте, Инна!
А Вы где-нибудь выкладывали листочек The Grand Staff, на котором Агнешка закрашивает нотки красным и синим маркерами? Можете поделиться?
Gramy Drummer na P1, potem oglądamy kolejne wideo z Balu Motylków, na którym trzyletnia Sofijka gra na P5. Agnieszka zainteresowała się tym, więc przejrzałyśmy wszystkie prezentacje w Gentle Piano i Aga stwierdziła, że chce spróbować zagrać Drummer na P6. Z moimi podpowiedziami udało się.
Ćwiczymy kolędę Wśród nocnej ciszy:
Trójdźwięki razem.
Zabawa z przeskokami (tercja, sekunda, repetycja).
Ponieważ Agnieszka nie bardzo chcę grać dwoma rękami, od niedawna zaczynamy lekcję od obejrzenia wideo z innym dzieckiem, grającym właśnie dwoma rękami. Mam nadzieję, że po jakimś czasie ten pomysł sprawdzi się i zaowocuje zgodnie z moimi oczekiwaniami. Widziała już między innymi Alexandrę, George'a, Sofikę.
Agnieszka bardzo sprytnie gra prawą ręką gamę chromatyczną do góry.
Tam i z powrotem musimy grać wolniej, żeby nie mylić palce.
Zwróciłyśmy uwagę na podskakujący przegub i robiłyśmy ćwiczenie, w którym ręce mają poruszać się gładko, jak Żelazko.
Zrobiłyśmy pierwsze podejście do piosenki Let It Go/ Mam tę moc (Frozen/Kraina lodu).
Na prawej ręce nam program się wyłączył, nie mamy zdjęcia. Potem sobie przegrałyśmy krótszą wersję. A mama Agnieszki nawet zagrała ją na P1! Mam nadzieję, że niedługo pokażemy wideo.